Leidinggeven

Waarom coaching?

Je hebt vragen over je stijl van leidinggeven of hoe jij anderen kunt inspireren, over het vormgeven aan een veranderingsproces, over weerstand en delegeren, over persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, over de balans werk/privé of over professionele groei. Als leidinggevende wordt er veel van je gevraagd. Je moet keuzes kunnen maken, richting bieden en verstand van zaken hebben. Maar ook mensen motiveren en enthousiasmeren om hen mee te krijgen in mogelijke veranderingen die in gang gezet moeten worden. Loop je hierin vast en wil jij meer regie krijgen?

Stap dan in de ‘drivers-seat’

Ik help je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke leiderschapsstijl. Je krijgt een beter beeld in wat je doet en waar je je verder in kunt ontwikkelen. We zoomen in op hoe je je visie om kunt zetten in concrete doelen. Ook gaan we onderzoeken wat jij nodig hebt om je medewerkers te coachen om zich te kunnen ontwikkelen.

Hoe verloopt dit traject?

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek hierna volgen er gemiddeld 5 afspraken. Daarin werken we samen vanuit de huidige situatie om inzicht te krijgen in je vraagstuk en het ontstaan ervan door middel van oefeningen en praktische tools. Je hebt zelf invloed op wat je wilt bespreken, waar je aan wilt werken en hoe je dat wilt doen.  Inzicht in jouw persoonlijkheid en daaraan gekoppelde kwaliteiten en valkuilen staat centraal. Je hebt mogelijk vragen over (werk)patronen, persoonlijke drijfveren, blokkades of vragen over gevoelens en percepties ten opzichte van anderen.Samen gaan we op zoek naar wat er in de weg staat of wat je mist om bij je doel te komen. Het bespreken van uitkomsten van je DISC gedragsanalyse en drijfveren analyse kan een onderdeel zijn van jouw traject. Gedurende het traject evalueren we regelmatig zodat de sessies goed blijven aansluiten bij jouw behoefte.

Eindgesprek

Het laatste gesprek is een evaluatiegesprek. We reflecteren op de door jou geformuleerde ‘gewenste resultaten’. Ook wil ik graag weten hoe, indien van toepassing, de terugkoppeling naar de opdrachtgever of leidinggevende is verlopen. Tenzij anders overeengekomen, ben je zelf verantwoordelijk voor de communicatie hierover met je leidinggevende.

Reflectie

2 maanden na ons laatste gesprek ontvang je een uitnodiging voor een reflectiegesprek. Hierin bespreken we hoe je de inzichten die je hebt opgedaan tijdens het (loopbaan)traject momenteel toepast in je werksituatie.

Sta je open voor coaching?

Dan vertel ik graag of ik je kan helpen en wat je van mij mag verwachten. We beginnen met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en duurt ongeveer een uur. Bel of mail voor een afspraak.

MAAK EEN AFSPRAAK