Life coaching

Wat wil ik nu echt met mijn leven, en hoe kan ik iets veranderen? Waarom ben ik zo opgebrand en heb ik het gevoel dat mijn leven uit balans is?  Oude patronen en gedachten vormen en bepalen ons leven en ons gedrag. We handelen, denken en voelen ernaar zonder ons ervan bewust te zijn. Overtuigingen, positief of negatief, zijn diepgewortelde veronderstellingen en gedachten over onszelf en de wereld om ons heen, waar (soms belemmerende) gedragspatronen uit voortkomen.

Welke overtuigingen en patronen zitten jou in de weg? Waarin belemmeren ze jou, en hebben ze bestaansrecht? Overtuigingen en gedrag zijn aangeleerd en zijn daarom ook te veranderen. Samen identificeren we jouw negatieve overtuigingen en patronen, doorgronden ze en zoeken we naar manieren om ze te veranderen.

Waarom life coaching?

Life coaching helpt je om jezelf en lastige situaties te begrijpen, en om je eigen kansen te herkennen en te benutten. De sessies bestaan uit persoonlijke en doelgerichte gesprekken, gecombineerd met bijpassende oefeningen.

Intake en kennismaking: We nemen ruim de tijd om jouw gewenste doel te definiëren. Ik leg uit wat je kunt verwachten en jij beslist of je een coach-traject wil aangaan.

 

Bewustwording bereiken: Welke reflexen, belemmerende overtuigingen en niet-helpende gedachten weerhouden je om zelf stappen te zetten? Als je ervaart hoe het is om een situatie aan te gaan, te accepteren of los te laten, groeit je vertrouwen om het zelf te doen. We proberen op een veilige manier verschillende opties uit. En werkt het niet? Dan proberen we gewoon iets anders, of doen we een stapje terug.

 

Mogelijkheden zien: Je hebt altijd een keuze. Maar als de keuzes niet helder zijn, kun je moeilijk kiezen. Door zelfinzicht, zelfvertrouwen en een beetje afstand blijken de verschillende opties vaak helderder dan verwacht.

 

Stappen voorbereiden en doel bereiken: We verkennen potentiële oplossingen en concretiseren de haalbaarheid, waarbij je praktijkervaring opdoet. Bij onze laatste ontmoeting evalueren we het proces en bundelen we jouw inzichten. Je beschikt nu over de tools om verder te gaan.

 

AFSPRAAK MAKEN

Ja, ik boek een intake